Szálláshelyek, wellness, vendéglátás, szállás-utazás, belföldi turizmus, üdülési csekk, szállásfoglalás, útikalauz
Magyar Magyar
 
OnlineLap lapcsalád
MI KERESÜNK ÖNNEK SZÁLLÁST!
0-24-ig
Online kérés
A szolgáltatás díja:
2.000 Ft/keresés
Felhasználónév:
Jelszó:


Nyugat-Dunántúl / Zala megye

Zalakaros

Zalakaros, a 750 éves település Magyarország egyik legfiatalabb városa és legdinamikusabban fejlődő gyógyüdülőhelye. A Kis-Balaton nyugati peremén található, légvonalban 20 km-re a Balatontól. Megközelíthető személygépkocsival délről a E71-es, északról az E75-ös útról, illetve repülővel a 20 km-re található sármelléki repülőtérre érkezhetnek a turisták.

A gyógyfürdő 1965-ben nyílt meg, a 40 év során nyugat-európai színvonalú gyógycentrumot, élményfürdőt, gyerek élménymedencét, csúszda együttest építettek, így lett a generációk találkozóhelye. A gyógyfürdő 96°C-os ásványi anyagokkal dúsan telített, elismert gyógyvizét gyógyászati célokra alkalmazzák, míg 47 és 53°C-os termálvizével a strandmedencéket töltik fel. Zalakaros vonzereje gyógyvizében rejlik, ez a város szlogenje: "titkunk a vizünk" is hűen kifejezi. Évente minegy 750-800 ezer turista keresi fel Zalakarost, a vidék kedvező éghajlati klímája, zöld övezete, tiszta levegője és nyugodt környezete mind nagymértékben segíti a pihenést, gyógyulást.

Zalakaros 2002-ben Magyarország legvirágosabb városa lett, míg 2003-ben elnyerte az Európa virágos városa címet.

A gyógyfürdő nyújtotta lehetőségek mellett közel 50 vendéglő, étterem és számos söröző, borozó, cukrászda működik Zalakaroson. Kultúrált, tiszta környezetben, magyaros vendégszeretettel, a helyi specialitások mellett az európai konyha finomságaival várják az ínyenceket.

A városban találhatók futball-, tenisz-, és tekepályák, a lovasiskola, a Parkerdő sétányai, a környék túraútvonalai, kerékpárútjai, a füves repülőtér és a közeli Kis-Balaton páratlan természeti csodái számtalan lehetőséget nyújtanak az aktív pihenésre is.

A település kulturális kínálatából kiemelkedik a Karosi Nyár rendezvénysorozat, amely május elejétől szeptember végéig hetente több programot is kínál. Ezenkivül Zalakaroson és térségében megrendezett szabadidős programok, kulturális és sportrendezvények, számtalan térzene, folklór és színpadi előadás várja az érdeklődőket, színesebbé téve nyaralásukat.

Zalakaros városában bőséges szállás, szálláshelyek állnak a vendégek rendelkezésére (3-4 csillagos szállodák, hotelek, gyógyházak, üdülők, panziók, kempingek, magánszálláshelyek).

  • Eseménynaptár

Május:
Karos Kupa Nemzetközi Sakkverseny

Június:
Nemzetközi fúvóstalálkozó

Augusztus:
Bornapok
Zalakaros Kupa Nemzetközi Női-Ifjúsági Kosárlabdatorna

  • GRÁNIT Gyógyfürdő Rt.

A zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Rt. Magyarország 5-6. legnagyobb fürdője, nyáron több mint 5000 négyzetméter vízfelület áll a vendégek rendelkezésére, ebből körülbelül 1500 négyzetméter fedett vízfelület. A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz. A víz enyhén radioaktív, metaborsav tartalma igen nagy.

Az igényes fürdőzést kedvelők a gyógycentrumban a gyógyvizes ülőfürdőben és a termálvizes jacuzzi medencében élvezheti a zalakarosi víz megújító hatását. A nyári hónapokban a gyógykert a gyönyörűen kialakított parki környezetben található gyógyvizes medencében várja vendégeiket.

Az élményfürdő létesítményei az egész család számára biztosítják a nyugodt kikapcsolódást. A fedett csarnokokban található egy 360 négyzetméteres élménymedence 10 különböző vízi attrakcióval, egy 400 négyzetméter többfunkciós medence, amely alkalmas úszásra és vízitornára, ugyanakkor élményelemeket is tartalmaz, valamint egy élménymedence gyerekek részére.

Szabadtéren egy termálvizes élménymedence várja vendégeit különböző masszázsokkal, vízköpőkkel, buzgárokkal, skót zuhannyal és pezsgőfürdővel, valamint egy gyermek élménymedence és egy hidromasszázs medence.

A csúszdázás kedvelőit a szabadtéri "Kamikaze" és az épületből induló, épületbe érkező teljesen zárt "Fekete lyuk" (Black Hole) csúszda várja. Emellett a fedett csarnokban a szaunák széles választéka szolgálja a vendégek kellemes pihenését.

A termálstrand gondozott, parkosított környezetében gyerekpancsolóval, családi medencével, hullám- és sportmedencével, gyógyvizes ülőmedencével és egy csúszda-együttessel várja a pihenni vágyókat.

Elérhetőség:
8749 Zalakaros, Thermál u. 4.

  • Kirándulási lehetőségek

Kápolnáspusztai Bivalyrezervátum
Horgásztó, Galambok
Kis-Balaton
Nagykanizsa - Csónakázó-tó
Keszthely ( Georgikon Majormúzeum, Balatoni Múzeum, Babamúzeum, Marcipánmúzeum)

  • Kis-Balaton

Alig hihető, de a mai Kis-Balaton területének jelentős része a 18. század végéig a Balaton öble volt, ahol még gőzhajó is közlekedett. Akkoriban a tó vízszintjét a mindenkori időjárási viszonyok határozták meg. 1863-ban a Sión zsilipet építettek és medrét is kikotorták. Így megteremtődtek a feltételek a vízszintnek az időjárástől többé-kevésbé független szabályozásához, s ekkor került szárazra a Kis-Balaton területe is. A vízszint stabilizásála tette lehetővé a déli parton húzódó vasútvonal megépítését. A jobb közlekedés egyre több nyaralni vágyó vendéget vonzott, a tó környéke Magyarország legfontosabb üdülőkörzetévé vált.

A civilizált világ térhódítása, a turizmus rohamos fejlődése miatt a Balaton vizének minősége 1960-as évekre kritikussá vált. A vízminőség javítását eredményesen szolgálja az újjáéledő Kis-Balaton, melynek hatására immár a Magyar Tenger vize is kiváló minősítést kapott. A Kis-Balaton e hatásán túl természetvédelmi szempontból is jelentős. Az itt kialakult nedves biotóp egyedülálló élőhely ritka madárfajok, egyéb mocsári állatok és növények számára. A terület 1997 óta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. A vízborította, fokozottan védett belső része csak kisérettel, külön engedéllyel látogathatók. A Kányavári sziget, valamint a kápolnapusztai Bivalyrezervátum mindenki előtt nyitva áll. A millennium évében Zalavár, Várszigeten nyitotta meg kapuit a Kis-Balaton Bemutató Ház.

  • Tourinform Iroda

8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10.

  Főoldal Hírlevél, hírek Könyvjelzőkhöz Kezdőlapom Link küldése Kapcsolat Médiaajánlat  
 

Ingyenes regisztráció (szálláshelyek részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:

Gyors megkeresés (szállás keresők részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:
 
OnlineLap.COM www.onlinelap.com
Szálláshelyek, vendéglátás
Országos lap
Copyright ©2004- 2023. OnlineLap Média Összes oldalletöltés (2006. május 23. óta): 129166837