Szálláshelyek, wellness, vendéglátás, szállás-utazás, belföldi turizmus, üdülési csekk, szállásfoglalás, útikalauz
Magyar Magyar
 
OnlineLap lapcsalád
MI KERESÜNK ÖNNEK SZÁLLÁST!
0-24-ig
Online kérés
A szolgáltatás díja:
2.000 Ft/keresés
Felhasználónév:
Jelszó:


Közép-Magyarország / Pest megye

Budapest

1872 az egyik legfontosabb dátum Budapest életében. Ekkor egyesült ugyanis: Pest, Buda és Óbuda. Budapest ma Magyarország fővárosa a közel kétmilliós lakosával. Mára már Budapest egyik legfontosabb gazdasági ágazata a turizmus lett. Egyedülálló fekvésével és kulturális örökségével hazánk leglátogatottabb turisztikai célpontja a külföldi turisták előtt. Nagyon ritka az a főváros, melynek olyan széles lenne a folyója, mint Budapest esetében a Duna. Európa talán egyik legszebb és legcsodálatosabb fekvésű fővárosa Budapest. Az UNESCO világörökség részeként is számon van tartva Budapest (Buda felől a Duna-part, a Gellért Szállótól a Margit hídig a Várhegyen át, a pesti résznél pedig a Petőfi hídtól a Parlamentig, valamint az Andrássy út a Városliget széléig, a millenniumi emlékműig.). A Parlament, a Lánchíd, az Opera, a királyi palota és a Várnegyed éjjeli díszkivilágítása még tovább fokozza Budapest szépségét és varázsát az idelátogató budapesti turistáknak éppúgy, mint a budapesten élőknek. Az egyetlen olyan főváros Budapest, ahol közel 100 hőforrás található, melyek többek között 12 gyógyfürdő vizét is táplálják. Ezenkívül Budapesten több cseppkőbarlang is létezik és közülük néhány látogatható is. Nem véletlenül épülnek évről-évre az egyre több budapesti szállodák, hotelek, panziók és a különböző országok gasztronómiáját bemutató éttermek a Duna mindkét oldalán. Ismerje meg és fedezze fel Ön is Budapest szépségeit !

Weblapunkon megpróbálunk olyan hasznos információkat adni azon érdeklődők számára, akik rajtunk keresztül szeretnének többet megtudni Budapest és környéke tekintetében.

- Budapest Kártya A Budapest Kártya 1997-től van forgalomban. Két fajtája létezik: 48, illetve 72 órás. A Budapest Kártya tartozéka egy többnyelvű prospektus is, mely tartalmazza a kedvezményt adók névsorát. Budapesten több mint 250 helyen lehet hozzájutni (repülőtér, szállodák, hotelek, utazási irodák, tour-inform irodák recepcióján vagy pénztáránál). Néhány elfogadóhely: tömegközlekedés, múzeumok, fürdők, vendéglátóhelyek, kulturális programok, városnézés stb.

-Családprogramok Azokból a helyekből próbálunk jó néhányat felsorolni, ahol a családosok is gyermekeikkel kellemes órákat tudnak elkölteni. Talán itt soroljuk fel a legszélesebb és legváltozatosabb programajánlatot. : Vidám Park, Tropikárium Óceanárium, Gyermekvasút, Fővárosi Állat és Növénykert, Libegő, Aquréna mogyoródi vizipark, Fővárosi Nagycirkusz, stb.

- Fürdők Strandok, fürdők, gyógyfürdők, wellness, uszodák, barlangok Budapesten. Budapest egyben fürdőváros is, köszönhetően a közel száz hőforrásnak. A fürdőzés kulturája a török korig (16. sz.) vezethető vissza. Ma is még négy un. török fürdő működik. A budai rész oldalán még barlangok is fellelhetők, melyek közül néhány nyitva áll a látogatók előtt.

- Internet Egyre nagyobb az igény a turisták részéről, hogy Internet hozzáféréshez jussanak. Mára már nagyon sok szálloda, hotel és panzió is biztosítja az internetes hozzáférést a vendégeik számára. Budapesten népszerűek az un. Internetkávézók is. Néhány cím azok közül ahol e szolgáltatást igénybe lehet venni : Internet Café, Internet Stúdió, Westel-Enternet.

-Múzeumok - templomok Budapest történelmi emlékekben igen gazdag város. Nagyon sok múzeum és templom várja az idelátogató turistákat. A múzeumok általában hétfőn zárva tartanak. A belépődíjak különböző összegűek, de ezeken kívül is számos változat lehetséges (diákjegy, csoportosjegy, stb.) A Budapest Kártya tulajdonosok több mint 50 helyen vehetik igénybe a szolgáltatást, akár ingyenesen, akár kedvezményesen.

-Rent - a - car Repülőtereken a nagy rent a car cégek képviseltetik magukat. Tourinform- irodákban és szállodák, hotelek recepcióján pedig szórólapokhoz lehet hozzájutni, melyeken rent-a-car tájékoztató található. Bérlési feltételek : minimum 21 éves életkor, érvényes vezetői engedély, útlevél, több mint egyéves vezetési gyakorlat. Fizetési mód: készpénz vagy hitelkártya.

-Színház - zene Budapest kulturális élete rendkívül gazdag a zene és a színház világában.Néhány név, épület és esemény, amely mára Budapest szerves részévé vált: Budapesti Operettszínház, Nemzeti Színház, Mag-yar Állami Operaház, Zeneakadémia, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Budapesti Őszi Fesztivál, - Bartók Béla, Kodály Zoltán, Állami Népi Együttes. Információs Irodák, hotelek, szállodák által ingyenes programajánlókhoz juthatunk.

- Taxi A budapesti taxik sárga rendszámmal és taxi jelzéssel vannak ellátva. A taxi - vállalatok eltérő árfekvéssel is dolgoz(hat)nak. Mindegyik taxi taxaméterrel rendelkezik. Kérésre számlaadás kötelező. Budapesten az alábbi taxis cégek kínálják szolgáltatásaikat: Budataxi, Budapest Taxi, Centrál Hotel Taxi, Citytaxi, Expo Taxi, Főtaxi, Taxi 2000, Tele 5, Rádiótaxi, 6x6 taxi .

- Tourinform Tourinform-irodák Budapest és környéke Budapesten hat pontján található Tourinform-iroda. - Deák tér, Ferihegyi repülőtér, Liszt Ferenc tér, Szentháromság tér (Budai vár), Nyugati Pályaudvar, Városház u. - Budapest környékén pedig az alábbi helyeken lelhetők fel: Cegléd, Gödöllő, Ócsa, Ráckeve, Szentendre, Vác, Veresegyház, Zsámbék .

- Természet A szabadidő kellemes eltöltéséhez Budapesten számos hegy, park, és természetvédelmi terület szolgál. Ezek közül is kiemelkednek az alábbi helyek : Budai -hegység (Széchenyi-hegy, Sváb-hegy, János-hegy, Hármashatár-hegy), Gellérthegy, Margitsziget, Népliget, Sas-hegyi természetvédelmi terület, Tabán, Városliget.

- Budapest környéke Nemcsak Budapest, hanem Budapest környéke is számtalan látnivalót kínál a turisták számára. A Duna-kanyar, a történelmi múlt, az épületek, a kulturális programok mind-mind e tájrész megismerésére csábít. E régió leglátogatottabb települései : Esztergom - Visegrád - Szentendre - Vác - Gödöllő - valamint - Vácrátót - Fót - Ócsa - Zsámbék - Ráckeve -Százhalombatta - Cegléd - Martonvásár.

  • Tourinform Iroda:
1014 Budapest, I., Szentháromság tér (Budai Vár)
1052 Budapest, V., Sütő u. 2. (Deák tér)
  Főoldal Hírlevél, hírek Könyvjelzőkhöz Kezdőlapom Link küldése Kapcsolat Médiaajánlat  
 

Ingyenes regisztráció (szálláshelyek részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:

Gyors megkeresés (szállás keresők részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:
 
OnlineLap.COM www.onlinelap.com
Szálláshelyek, vendéglátás
Országos lap
Copyright ©2004- 2023. OnlineLap Média Összes oldalletöltés (2006. május 23. óta): 131595958